JAMESON CASKMATES: TRY SOMETHING NEW!

De maand november zal geheel in het teken staan van Jameson Caskmates: onze nieuwe, zeer bijzondere whiskey, gerijpt op eikenhouten biervaten.


Het idee van Jameson Caskmates is tot stand gekomen tijdens een gesprek tussen Jameson’s hoofddistilleerder en het hoofd van Cork’s Franciscan Well Brewery in een bar in Ierland, uiteraard onder het genot van een drankje.

Het masterplan bestond uit het rijpen van donker bier in oorspronkelijke whiskey vaten, waar vervolgens weer Jameson in verwerkt werd om te rijpen. Dit proces zorgt ervoor dat de zachtheid die door het drie keer distilleren wordt bereikt mooi intact blijft, maar dat hier onder invloed van het donkere bier smaakelementen van cacao, koffie, en toffee aan worden toegevoegd.

Jameson Caskmates is een opvallende en moderne Ierse whiskey. Het is goed te drinken naast een stout (donker) craft biertje of in een cocktail met India Pale Ale, bananenlikeur en een schijfje grapefruit.

 

Op woensdag 25 oktober werd de aftrap van de campagne gevierd met het lanceer-evenement voor de pers in de brouwerij van Two Chefs Brewing. Het was een inspirerende middag, met als thema ‘unexpected friendships’. Master Brewer Shane Long en Master Distiller Ciarán O’Donovan die vanuit Ierland waren overgevlogen werden volop geïnterviewd. De campagne zal binnenkort ook op televisie en op Youtube te zien zijn.

THE MOST SPARKLING TIME OF THE YEAR IS HERE!
Alle artikelen
ALTOS TEQUILA: BEKROOND MET GOUD!